Κύθηρα - Διακόφτι

Το πανέμορφο νησί των Κυθήρων γνωστό και ως Τσιρίγο βρίσκεται στη Νότιο Ελλάδα, ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Σύμφωνα με τη μυθολογία είναι το νησί της θεάς Ουράνιας Αφροδίτης και του Έρωτα.

Τα Κύθηρα είναι ο ιδανικός προορισμός διακοπών για αυτούς που αγαπούν τη φύση και επιθυμούν χαλάρωση, ξεκούραση και ηρεμία. Είναι ορεινό νησί αλλά με πλούσια βλάστηση, μαγευτικές παραλίες, όμορφα τοπία, απότομους βράχους, καταρράκτες, φαράγγια και πολλά μικρά παραδοσιακά χωριά. Φημίζεται για τα τοπικά προϊόντα που παράγει όπως το θυμαρίσιο μέλι με το έντονο άρωμα, το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, το κρασί, τα παξιμάδια και τις σεμπρεβίβες οι οποίες είναι λουλούδια που διατηρούνται για πάντα.

Σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες, στα ανατολικά του νησιού βρίσκεται το Διακόφτι. Είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό απέναντι από το οποίο, (στην νησίδα Μακρυκύθηρα), τα τελευταία χρόνια λειτουργεί το νέο σύγχρονο λιμάνι του νησιού.

Η αμμώδης παραλία στο Διακόφτι με τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά θεωρείται ως μια από τις ωραιότερες των Κυθήρων.

Εντυπωσιακό αξιοθέατο στο  Διακόφτι είναι το ναυάγιο του ρώσικου φορτηγού πλοίου Nordland στην βραχονησίδα Πρασονήσι, το οποίο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και για καταδύσεις, λόγω της εντυπωσιακής θαλάσσιας ζωής που έχει αναπτυχθεί γύρω του.

Επίσης στο Διακόφτι υπάρχει το σπήλαιο Χουστή, το οποίο έχει σημαντική ιστορική σημασία, καθώς σε πρόσφατες ανασκαφές βρέθηκαν ευρήματα που χρονολογήθηκαν στο 3800 π.Χ., καθώς και άλλα, κλασσικά ρωμαϊκά και μεταγενέστερα. Η είσοδός του είναι λαξευμένη μέσα στην πέτρα και οδηγεί στο σπήλαιο από την οροφή προς τα κάτω με διαδοχικά σκαλιά. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι λειτουργούσε ως ιερό αφιερωμένο στην λατρεία της θεάς Αστάρτης, που αποδίδεται στους Φοίνικες οι οποίοι εισήγαγαν από την ανατολή την λατρεία της. 

Η Αστάρτη ήταν αρχαία μεγάλη γυναικεία θεά των Φοινίκων, θεά της γονιμότητας, του έρωτα και της γυναικείας χάρης.  Οι αρχαίοι Έλληνες την ταύτιζαν με την θεά Αφροδίτη.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Astarte Sea Villas - 14/08/2022
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~